Apakah tempura!

oleh Maky | 13 April 2012 |

Benci saya ... saya berjanji avalanche perkara dan saya masih belum selesai walaupun satu. Dalam dua bulan berundur, saya mendapati apa yang mereka benar-benar baru tunggal ... bekerja seperti keldai !!! Sangat beberapa output duniawi, sangat sedikit outlet untuk kennels ... kerja, kerja et sempre berfungsi!

Adakah anda tahu di mana saya dipelihara dalam tempoh ini? Saya makan di restoran ... ya, bulan ini saya diselesaikan dua masalah terbesar saya: kerja dan rumah.

Kerja: saya telah dihubungi oleh seorang bekas rakan sekerja yang memberitahu saya bahawa dibuka semula restoran di mana kita bekerja sekali, saya lakukan wawancara dengan pemilik baru dan voila, saya membuat auito memasak sedikit 'di sana dan sedikit' di sana.

Laman Utama: setelah pekerjaan baru sekarang saya mampu untuk tinggal di rumah kecil kekasihku dengan taman, tetapi siapa tahu berapa lama ... hanya pecunia itu? Cuba tidak berbahaya (kata esei). Dalam pada itu saya mempunyai lebih banyak ruang dengan meletakkan studietto untuk menjadikan kita satu masakan studio fotografi benar!

Kerja banyak, itu yang pasti, tetapi mereka adalah "sedikit 'lebih tenang" dan perlahan-lahan ariverà lebih, saya rasa ia!

Saya memulakan kerjasama indah dengan syarikat Perancis Emile Henry , perkara ini mengenyangkan aku dengan bangga kerana ia boleh mempunyai kaitan dengan sebuah syarikat dari tahap yang sukar dipercayai, telah dihasilkan tampak sempurna, berfungsi dan tidak dapat binasa dan bekerjasama dengan mereka adalah benar-benar bagus!

Tetapi mari kita bercakap tentang puisi ini hidangan: musim bunga tempura dengan bulu pesto lobak baru, halus dan berbau seperti bunga musim bunga.

Jumaat menjadi satu-satunya hari yang saya boleh pergi ke kedai runcit dan mewujudkan. Saya bermula pada awal pagi (saya dapat tidur tetapi yang peduli!) Saya pergi ke pasar raya dan saya cuba beberapa permata di kalangan buah-buahan pertama yang digunakan semasa makan sekali-sekala yang boleh saya lakukan di rumah. Saya dapati artichokes Moretti, bayam yang baru dan lobak merah dengan jumbai itu.

Saya benar-benar diangkut oleh gaya haba selepas Victoria Beatrix Potter , saya mula untuk melancarkan antara bulu yang lobak yang saya beli dan saya bayangkan melompat anggun dalam moor Inggeris dengan Peter Rabbit dan keluarga balada nyanyian berima orang desa.

Tetapi bagaimana untuk menggabungkan semua yang crispness dan makanan istimewa kecuali dengan menggoreng sedikit Jepun Style?

The bulu yang lobak adalah baik dan baik dan ia adalah memalukan untuk membuang mereka. Sebagai seorang anak saya digunakan untuk mencuri lobak merah di taman neneknya, yang dibasuh dengan cepat di bawah air (segala-galanya telah berkembang pesat sistem imun saya) dan sgranocchiavo duduk di goyang di taman membuat menggelitik hidung oleh daun wangi. "Kami melakukan pesto satu!", Saya fikir, "dan kami berpengalaman tempura kerana saya tidak mempunyai sos soya!" Maka saya lakukan.

Boys tempura goreng sempurna: cahaya, rangup dan kering ... ia seolah-olah hampir diet tetapi tidak tertipu atau melakukannya tanpa memikirkan ia terlalu banyak. Banyak terdapat dengan shamelessness dan tutup dengan pesto, suatu hari nanti anda akan berterima kasih kepada saya (jika anda mahu meletakkan di pesto bawang putih yang melakukannya dengan baik, dalam kes saya lebih suka ringraziaste melalui e-mel, tidak sendiri!)

Saya meninggalkan anda resipi, saya akan kembali untuk melompat pada moor tahu bahawa anda tidak menjumpai potteriana haiwan yang bagi saya !!!

14 Responses to "Apakah tempura!"

 1. Ah ok, jika anda telah tidak dilakukan lebih dalam blog ini untuk sebab-sebab ini topi saya! Tahniah untuk kerja-kerja dan terutamanya untuk bilik studio fotografi masa depan !! Saya membunuh mempunyai bilik tambahan di dalam rumah untuk menumpukan kepada ini dan bukannya memasang dan membuka setiap masa yang ditetapkan mini di dapur. Dan complinenti baik bagi kerjasama dengan Emilie Henry ... perkara mereka kelihatan hebat ... tetapi bagaimana anda menjadi rakan usaha sama mereka? Anch'ioooooooooo :(
  Selain dari jenaka, selamat datang kembali!

 2. Terima kasih Agnes !!! <3

 3. Tahniah di tempat kerja baru, Maky, saya harap semuanya akan terus menjadi lebih baik.
  Tempura ini adalah indah, dan anda tetap gambar kegemaran saya dari seluruh web :-)

 4. Ammoraaaa, saya tidak tahu jika saya terlepas lebih blog atau mempunyai apa-apa kaitan dengan anda ... .I terlepas anda anda !!!!!!!!!!!

 5. 23 mengatakan:

  Hello Maky, kelihatan lazat! Saya tidak pernah merasai tempura dengan pesto.Anch'io Saya suka tempura lobak merah.
  Hujung minggu yang baik (^, ^)

 6. Hidangan ini hebat dan rancangan anda pasti tidak kurang. Walaupun kita tidak tahu, semoga berjaya untuk semua.

 7. gambar yang menarik, menggiurkan resipi dan tahniah atas kerjasama anda dan untuk pekerjaan baru!
  lantunan baik!

 8. Lorenz berkata:

  Gembira membaca semula :) .
  Saya mengikuti blog ini hanya beberapa bulan, tetapi saya terlepas sedikit '.
  Kerja yang baik dan taman yang baik!

 9. Gambar Nice, resipi lazat (Saya suka resipi di mana anda tidak membuang apa-apa !! penggunaan yang sangat baik daripada risalah daripada lobak merah!)
  TETAPI terutama memuji kekuatan dan ketabahan, menghormati diri sendiri, maruah yang menambah untuk terus membina masa depan yang lebih!
  Brava! Semoga berjaya!

 10. Ia adalah semua yang indah! Complimentissimi atas kerjasama anda dan semoga berjaya untuk kerja baru ini :-)

 11. 23: hello apa kabar? Bagaimana baik untuk mencari anda, tempura dengan pesto adalah benar-benar baik !!!

  Valentina: terima kasih dan bunyi katak ... pemburu!

  Herbi: terima kasih sayang, melompat pada moor sesuatu yang boleh terlepas!

  Lorenz: bahawa anda comel !!!

  Patrizia: tidak pernah buang benda yang boleh dimakan, sudah menangis peti sejuk saya ... bayangkan untuk membuang semua perkara yang baik! Saya berjanji ke semasa, saya berharap kepada satu hari ruscire!

  Katy: Terima kasih!

 12. Sangat baik .. 's penting adalah untuk tidak pernah menyerah !! ;) Saya kadang-kadang saya lupa dan topi keledar sebagai pear :(
  Piato inovatif .. saya ingin anda lebih aman dan nasib !! ;)

 13. Serena berkata:

  Tahniah kepada semua! Anda benar-benar pintar. Semoga projek-projek anda.
  Perpustakaan istana (di Florence) menganjurkan pertandingan: "? Bolehkah hasil seni untuk mengintip dari muka surat buku yang". Mereka mencari orang yang ingin mereka bentuk penanda buku baru. Ia akan menjadi 'kekasih' untuk melihat gambar menunjukkan anda pada penanda buku :)

 14. Federica: tidak berputus asa walaupun kita menangis dan kita mempunyai apa-apa untuk makan ^ _ ^ jadi akhirnya sesuatu untuk meletakkan subpemasangan gigi sentiasa!

  Serena: Terima kasih kerana hujung, saya akan melakukan lawatan di tapak mereka untuk melihat dengan ... Saya tertanya-tanya yang tidak meninggalkan sesuatu yang cantik!

Tinggalkan Jawapan