Apakah tempura!

oleh Maky | 13 April 2012 |

Benci saya ... Saya berjanji avalanche perkara dan saya masih belum selesai satu pun. Dalam dua bulan berundur, saya mendapati apa yang mereka lakukan pada hakikatnya yang baru tunggal ... bekerja sebagai keldai !!! Sangat beberapa output duniawi, sangat sedikit outlet untuk kennels ... kerja, kerja et sempre berfungsi!

Adakah anda tahu di mana saya dipelihara dalam tempoh ini? Saya makan di restoran ... ya, bulan ini saya diselesaikan dua masalah terbesar saya: kerja dan rumah.

Kerja: saya telah dihubungi oleh seorang bekas rakan sekerja yang memberitahu saya bahawa restoran dibuka semula di mana kita bekerja masa yang panjang, saya temuduga dengan pemilik baru dan Voilà, saya membuat auito memasak 'sedikit di sana dan sedikit' di sana.

Rumah: setelah pekerjaan baru sekarang saya mampu untuk tinggal di rumah kecil yang kukasihi dengan taman, tetapi yang tahu berapa lama ... hanya pecunia ini? Cuba tidak berbahaya (kata bijak). Dalam pada itu, saya mempunyai lebih banyak ruang dengan meletakkan studietto untuk menjadikan kita kajian sebenar fotografi makanan!

Banyak kerja, yang pasti, tetapi mereka adalah "sedikit 'lebih santai dan perlahan-lahan ariverà lebih, saya rasa!

Saya memulakan kerjasama yang indah dengan syarikat Perancis Emile Henry , perkara ini mengisi saya dengan bangga kerana ia boleh mempunyai kaitan dengan syarikat yang tahap sukar dipercayai, mereka telah menghasilkan tampak sempurna, berfungsi, dimusnahkan, dan bekerjasama dengan mereka ia benar-benar baik!

Tetapi mari kita bercakap tentang puisi ini hidangan: tempura musim bunga pesto dengan bulu lobak bayi, halus dan wangi sebagai bunga musim bunga.

Pada hari Jumaat, menjadi satu-satunya hari yang saya boleh pergi ke kedai runcit dan mewujudkan. Saya meninggalkan pada awal pagi (saya dapat tidur tetapi yang peduli!) Saya pergi ke pasar raya dan cuba beberapa permata di kalangan buah-buahan pertama yang digunakan semasa makan sekali-sekala saya boleh membuat di rumah. Saya dapati artichokes Afrika, bayam novel dan lobak merah dengan jumbai itu.

Saya benar-benar diangkut dari haba post gaya Victoria Beatrix Potter , saya mula untuk melancarkan antara rumpun lobak merah yang saya beli dan saya bayangkan melompat dengan moor English anggun dengan Peter Rabbit dan keluarga menyanyi balada orang desa dalam sajak.

Tetapi bagaimana untuk menggabungkan semua kegaringan itu dan perlahan-lahan tumis kecuali dengan sedikit Jepun Style?

Rumpun lobak merah adalah baik dan baik dan ia adalah malu untuk membuang mereka. Sebagai seorang anak saya mencuri lobak merah di taman nenek beliau, dibasuh dengan cepat di bawah air (ini telah banyak membangunkan sistem imun saya) dan sgranocchiavo duduk di atas buaian di taman membuat saya menggelitik hidung dari daun wangi. "Kami pesto satu!", Saya fikir, "dan ada condisco tempura kerana saya tidak mempunyai kicap!" Oleh itu, saya lakukan.

Boys tempura goreng sempurna: ringan, rangup dan kering ... tetapi ia seolah-olah pemakanan jangan tertipu atau melakukannya tanpa memikirkan ia terlalu banyak. Banyak terdapat dengan shamelessness dan tutup dengan pesto, suatu hari nanti anda akan berterima kasih kepada saya (jika anda mahu meletakkan bawang putih di pesto yang anda lakukan juga, dalam kes saya lebih suka ringraziaste melalui e-mel, tidak sendiri!)

Saya meninggalkan anda resipi, saya akan naik moor yang mengetahui bahawa anda tidak boleh mencari haiwan yang sesuai untuk saya potteriana !!!

14 Responses to "Apa yang tempura!"

 1. Ah ok, jika anda telah tidak dilakukan lebih dalam blog untuk sebab-sebab ini topi saya! Tahniah untuk kerja-kerja dan terutamanya untuk masa hadapan bilik belajar foto !! Saya membunuh mempunyai bilik tambahan di rumah anda untuk menumpukan kepada ini dan bukannya untuk memasang dan membuka setiap kali set mini di dapur. Dan complinenti serta kerjasama dengan Emilie Henry ... perkara mereka kelihatan hebat ... tetapi bagaimana anda menjadi salah seorang pekerja mereka? Anch'ioooooooooo :(
  Selain daripada jenaka, selamat datang kembali!

 2. Terima kasih Agnes !!! <3

 3. Tahniah di tempat kerja baru, Maky, saya berharap semua tetap sama menjadi lebih baik.
  Tempura ini indah, dan anda kekal gambar-gambar kegemaran saya dari seluruh web :)

 4. Ammoraaaa, saya tidak tahu jika saya telah terlepas lebih blog atau mempunyai apa-apa kaitan dengan anda ... .mi've terlepas anda !!!!!!!!!!!

 5. 23 mengatakan:

  Hello Maky, kelihatan lazat! 'Ve Jangan sekali-kali merasai tempura dengan pesto.Anch'io Saya suka lobak merah tempura ini.
  Mempunyai hujung minggu yang hebat (^, ^)

 6. Hidangan ini hebat dan rancangan anda pasti tidak kurang. Walaupun kita tidak tahu, nasib baik kepada semua.

 7. gambar yang menarik, menggiurkan resipi dan tahniah atas kerjasama dan kerja baru!
  melantun baik!

 8. Lorenz berkata:

  Gembira untuk membaca semula :) .
  Saya mengikuti blog yang hanya beberapa bulan yang lalu, tetapi saya terlepas sedikit.
  Kerja yang baik dan taman yang baik!

 9. Gambar Nice, resipi lazat (Saya suka resipi di mana anda tidak membuang apa-apa !! penggunaan yang sangat baik dari risalah daripada lobak merah!)
  TETAPI di atas semua memuji kekuatan dan ketabahan, menghormati diri sendiri, maruah yang anda dimasukkan ke dalam berterusan untuk membina masa depan yang lebih!
  Brava! Best of luck!

 10. Ia adalah semua yang indah! Complimentissimi atas kerjasama anda dan semoga berjaya untuk kerja-kerja baru ini :)

 11. 23: hello apa khabar? Bagaimana baik untuk mencari anda, tempura dengan pesto adalah benar-benar baik !!!

  Valentina: terima kasih ... bunyi katak dan pemburu!

  Herbi: terima kasih sayang, hop pada moor adalah satu perkara yang patut dilepaskan!

  Lorenz: bagaimana comel anda !!!

  Patrizia: tidak pernah buang benda-benda yang boleh dimakan, sudah menangis ... bayangkan peti sejuk saya untuk membuang semua tuhan yang baik! Saya komited banyak, saya berharap satu hari ruscire!

  Katy: Terima kasih banyak!

 12. Sangat baik .. ia penting untuk tidak pernah menyerah !! ;) Saya kadang-kadang saya lupa dan topi keledar seperti pear :(
  Bled inovatif .. Saya ingin anda banyak keamanan dan nasib !! ;)

 13. Serena berkata:

  Tahniah kepada semua! Anda benar-benar pada bola. Semoga projek-projek anda.
  Perpustakaan istana (di Florence) menganjurkan pertandingan: "Bolehkah kerja seni untuk mengintip dari halaman sebuah buku". Mereka mencari orang-orang yang mahu untuk mereka bentuk penanda buku baru. Ia akan menjadi 'kekasih' melihat gambar menunjukkan anda pada penanda buku :)

 14. Federica: tidak pernah berputus asa walaupun kita menangis dan kita mempunyai apa-apa untuk makan ^ _ ^ banyak akhirnya sesuatu untuk meletakkan subpemasangan gigi adalah selama-lamanya!

  Serena: Terima kasih kerana hujung, saya akan melakukan lawatan di tapak mereka untuk melihat ... siapa tahu, ia keluar sesuatu yang cantik!

Tinggalkan Jawapan