Apakah tempura!

oleh Maky | 13 April 2012 |

Benci saya ... Saya berjanji runtuhan perkara dan saya masih belum selesai yang tunggal. Dalam kedua-dua bulan berundur, saya mendapati apa yang mereka lakukan dalam realiti baru tunggal ... kerja seperti keldai! Sangat sedikit output duniawi, sangat sedikit outlet untuk kennels ... kerja, kerja, kerja et semper!

Adakah anda tahu di mana saya telah dipupuk dalam tempoh ini? Saya makan di restoran ... ya, bulan ini saya diselesaikan dua daripada masalah terbesar saya: kerja dan rumah.

Kerja: saya telah dihubungi oleh seorang bekas rakan sekerja yang memberitahu saya bahawa dibuka semula restoran di mana kita bekerja lama, saya temu bual dengan pemilik baru dan Voilà, saya membuat Auito memasak sedikit 'di sana dan sedikit' di sana.

House: mempunyai pekerjaan baru sekarang saya mampu untuk tinggal di rumah kecil kesayangan saya dengan taman, tetapi yang tahu berapa lama ... hanya kewangan yang? Cuba tidak berbahaya (kata bijak). Dalam pada itu, saya mempunyai lebih banyak ruang dengan meletakkan Studietto untuk membuat kita satu masakan studio fotografi benar!

Begitu banyak kerja, itu yang pasti, tetapi mereka adalah "sedikit 'lebih tenang dan perlahan-lahan ariverà lebih, saya rasa ia!

Saya memulakan kerjasama yang indah dengan syarikat Perancis Emile Henry , perkara ini mengisi saya dengan bangga kerana ia boleh mempunyai kaitan dengan sebuah syarikat yang tahap adalah luar biasa, mereka telah menghasilkan tampak sempurna, berfungsi, dimusnahkan, dan bekerjasama dengan mereka ia benar-benar baik!

Tetapi mari kita bercakap tentang puisi ini hidangan: pesto Tempura musim bunga dengan bulu lobak muda, halus dan wangi sebagai bunga musim bunga.

Pada hari Jumaat, menjadi satu-satunya hari itu saya boleh pergi ke kedai runcit dan mencipta. Saya meninggalkan pada awal pagi (saya dapat tidur tetapi yang peduli!) Saya pergi ke pasar raya dan cuba beberapa permata antara buah-buahan pertama yang digunakan dalam makanan sekali-sekali bahawa saya boleh membuat di rumah. Saya dapati artichokes Afrika, bayam novel dan lobak merah dengan jumbai itu.

Saya benar-benar diangkut dari panas selepas gaya zaman Victoria Beatrix Potter , saya mula untuk melancarkan antara rumpun lobak merah yang saya beli, dan saya bayangkan melompat anggun dalam moor Inggeris dengan Peter Rabbit dan balada nyanyian keluarga pedusunan dalam sajak.

Tetapi bagaimana untuk menggabungkan semua anak ikan segar dan lembut kecuali dengan sedikit Jepun Gaya?

Rumpun lobak baik dan baik dan ia adalah malu untuk membuang mereka. Sebagai seorang anak saya mencuri lobak merah di taman neneknya, yang dibasuh dengan cepat di bawah air (ini telah banyak membangunkan sistem imun saya) dan sgranocchiavo duduk atas buaian di taman membuat saya menggelitik hidung daun wangi. "Kami pesto a!", Saya berfikir, "dan terdapat condisco tempura kerana saya tidak mempunyai kicap!" Dan jadi saya lakukan.

Boys tempura goreng sempurna: ringan, segar dan kering ... tetapi ia seolah-olah pemakanan jangan tertipu atau melakukannya tanpa memikirkan ia terlalu banyak. Banyak terdapat dengan shamelessness dan penutup dengan pesto, satu hari anda akan berterima kasih kepada saya (jika anda mahu meletakkan bawang putih dalam pesto do juga, dalam kes saya mahu ringraziaste melalui e-mel, tidak sendiri!)

Saya meninggalkan anda resipi, saya akan kembali ke naik moor yang tahu anda tidak menjumpai potteriana haiwan yang tidak untuk saya!

14 Responses to "Apa yang tempura!"

 1. Ah ok, jika anda tidak melakukan lebih dalam blog untuk sebab-sebab topi saya! Tahniah untuk kerja-kerja dan terutama untuk masa depan bilik belajar foto! Saya membunuh mempunyai bilik tambahan di rumah anda untuk menumpukan kepada ini daripada memasang dan membuka setiap kali mini ditetapkan di dapur. Dan complinenti serta kerjasama dengan Emilie Henry ... perkara mereka kelihatan hebat ... tetapi bagaimana anda menjadi rakan sekerja? Anch'ioooooooooo : (
  Kepunyaan jenaka, selamat datang kembali!

 2. Terima kasih Agnes! <3

 3. Tahniah di tempat kerja baru, Maky, saya berharap bahawa segala-galanya akan berubah sama menjadi lebih baik.
  Tempura ini adalah indah, dan anda kekal gambar kegemaran saya dari seluruh web :-)

 4. Ammoraaaa, saya tidak tahu jika saya telah terlepas blog lebih atau mempunyai apa-apa kaitan dengan anda .... saya terlepas anda!

 5. Hello Maky, ia kelihatan lazat! 'Jangan sekali-kali telah merasai tempura dengan pesto.Anch' saya suka lobak merah tempura ini.
  Mempunyai hujung minggu yang baik (^, ^)

 6. Hidangan ini adalah hebat dan rancangan anda pasti tidak kurang. Walaupun kita tidak tahu, nasib baik kepada semua.

 7. gambar yang menarik, menggoda resipi dan tahniah atas kerjasama dan kerja baru!
  melantun baik!

 8. Lorenz berkata:

  Gembira membaca semula :) .
  Saya mengikuti blog yang hanya beberapa bulan yang lalu, tetapi saya terlepas sedikit '.
  Kerja yang baik dan taman yang baik!

 9. Gambar yang menarik, resipi yang sangat baik (Saya suka resipi di mana anda tidak terlepas apa-apa! Penggunaan Cemerlang daripada daun lobak!)
  TETAPI di atas semua memuji kekuatan dan ketabahan, menghormati diri sendiri, maruah yang anda dimasukkan ke dalam berterusan untuk membina masa depan yang!
  Brava! Terbaik nasib!

 10. Ia s semua indah! Complimentissimi atas kerjasama dan nasib baik untuk kerja baru ini :-)

 11. 23: hello apa khabar? Bagaimana baik untuk mencari anda, tempura dengan pesto adalah benar-benar baik!

  Valentina: terima kasih kuak ... dan pemburu!

  Herbi: terima kasih sayang, hip pada moor adalah satu perkara yang patut dilepaskan!

  Lorenz: bagaimana comel anda!

  Patrizia: tidak pernah buang perkara yang boleh dimakan, sudah menangis ... bayangkan peti sejuk saya untuk membuang semua tuhan yang baik! Saya komited banyak, saya berharap untuk satu hari ruscire!

  Katy: Terima kasih banyak!

 12. Sangat baik .. itu adalah penting untuk tidak pernah menyerah! ;) Saya kadang-kadang saya terlupa dan topi keledar seperti pear : (
  Piato inovatif .. Saya ingin anda kedamaian dan berjaya! ;)

 13. Serena berkata:

  Tahniah kepada semua! Anda benar-benar pada bola. Semoga projek-projek anda.
  Perpustakaan istana (dalam Florence) menganjurkan pertandingan: "Bolehkah karya seni mengintip dari muka surat buku". Mereka mencari orang yang ingin mereka bentuk penanda buku baru. Ia akan menjadi 'kekasih' melihat gambar menunjukkan anda pada penanda buku :)

 14. Federica: tidak pernah melepaskan walaupun kita menangis dan kita mempunyai apa-apa untuk makan ^ _ ^ jadi dalam sesuatu yang akhirnya meletakkan subpemasangan gigi adalah selama-lamanya!

  Serena: Terima kasih untuk laporan, saya akan melakukan lawatan di laman web mereka untuk melihat ... siapa tahu, ia keluar sesuatu yang cantik!

Tinggalkan Jawapan