Apakah tempura!

oleh maky | 13 April 2012 |

Membenci saya ... Saya berjanji runtuhan perkara dan saya tidak selesai walaupun satu. Dalam kedua-dua bulan berundur, saya mendapati apa yang mereka benar-benar baru tunggal ... bekerja seperti keldai !!! Sangat beberapa output duniawi, sangat sedikit outlet untuk kennels ... kerja, kerja et sentiasa berfungsi!

Anda tahu di mana saya dibesarkan dalam tempoh ini? Saya makan di restoran ... ya, bulan ini Saya menyelesaikan dua masalah terbesar saya: kerja dan rumah.

Kerja: Saya telah dihubungi oleh seorang bekas rakan sekerja yang memberitahu saya bahawa dibuka semula restoran di mana kita bekerja sebelum ini, saya tidak bercakap dengan pemilik baru dan Voilà, saya membuat auito memasak sedikit 'di sini dan sedikit' di sana.

Rumah: setelah pekerjaan baru sekarang saya mampu untuk tinggal di rumah kecil yang dikasihi dengan taman, tetapi siapa tahu berapa lama ... hanya kewangan? Cuba untuk tidak membahayakan (orang bijak). Dalam pada itu, saya mempunyai lebih banyak ruang dengan meletakkan studietto untuk menjadikan kita sebuah studio sebenar fotografi makanan!

Banyak kerja, itu yang pasti, tetapi mereka adalah "sedikit 'lebih aman' dan perlahan-lahan ariverà lebih, saya rasa ia!

Saya memulakan kerjasama indah dengan syarikat Perancis Emile Henry, perkara ini membuatkan saya sangat bangga kerana kita boleh berurusan dengan sebuah syarikat daripada tahap yang sukar dipercayai, mereka telah menghasilkan tampak sempurna, berfungsi dan tidak dapat binasa dan bekerja dengan mereka Ia adalah benar-benar baik!

Tetapi mari kita bercakap tentang puisi ini hidangan: musim bunga tempura dengan bulu pesto lobak baru, halus dan wangi seperti bunga musim bunga.

Jumaat menjadi satu-satunya hari apabila saya boleh pergi ke kedai runcit dan buat. Saya pulang awal pada waktu pagi (saya dapat tidur tetapi yang peduli!) Saya pergi ke pasar raya dan saya cuba beberapa permata antara buah-buahan pertama yang digunakan semasa makan sekali-sekala yang boleh saya lakukan di rumah. Saya mendapati artichokes Moretti, bayam yang baru dan lobak merah dengan jumbai.

Saya benar-benar diangkut oleh gaya haba selepas zaman Victoria Beatrix Potter, saya mula untuk melancarkan antara bulu yang lobak merah yang saya beli dan saya membayangkan untuk melompat dalam moor English anggun dengan Peter Rabbit dan balada nyanyian keluarga berima orang desa.

Tetapi bagaimana untuk menggabungkan semua yang segar dan halus daripada dengan sedikit menggoreng Jepun gaya?

Bulu yang lobak merah adalah baik dan baik dan ia adalah malu untuk membuang mereka. Sebagai seorang anak saya digunakan untuk mencuri lobak merah di taman neneknya, dibasuh dengan cepat di bawah air (segala-galanya telah berkembang pesat sistem imun saya) dan sgranocchiavo duduk di atas buaian di taman membuat menggelitik hidung oleh daun-daun wangi. "Saya pesto satu!", Saya fikir, "dan kami condisco tempura kerana saya tidak mempunyai kicap!" Oleh itu, saya lakukan.

Boys tempura digoreng sempurna: cahaya, segar dan kering ... ia seolah-olah makanan tetapi tidak tertipu dan tidak berfikir tentang hal itu terlalu banyak. Banyak terdapat dengan tidak tahu malu dan tutup dengan pesto, satu hari nanti anda akan berterima kasih kepada saya (jika anda mahu meletakkan bawang putih dalam pesto yang baik, dalam kes itu, saya lebih suka ringraziaste e-mel, tidak sendiri!)

Saya meninggalkan anda resipi, saya hopped kembali pada moor mungkin saya boleh mencari potteriana binatang kecil yang bagi saya !!!

14 Responses to "Apakah tempura!"

 1. Ah ok, jika anda tidak melakukan lebih dalam blog untuk sebab-sebab topi saya! Tahniah untuk kerja-kerja dan terutamanya untuk kamera studio bilik masa depan !! Saya akan membunuh untuk mempunyai bilik tambahan di dalam rumah untuk menumpukan kepada ini daripada memasang dan membuka setiap kali mini-set di dapur. Dan complinenti baik bagi kerjasama Emilie Henry ... barang-barang mereka kelihatan hebat ... tetapi bagaimana anda menjadi rakan usaha sama mereka? Anch'ioooooooooo :(
  Selain jenaka, selamat datang kembali!

 2. Terima kasih Agnes !!! <3

 3. Tahniah di tempat kerja baru, maky, saya berharap segala-galanya akan terus menjadi lebih baik.
  Tempura ini adalah indah, dan anda tetap gambar kegemaran saya dari seluruh web :-)

 4. Ammoraaaa, saya tidak tahu jika saya terlepas lebih blog atau mempunyai apa-apa kaitan dengan anda ... .I terlepas anda anda !!!!!!!!!!!

 5. Hello maky, kelihatan lazat! Saya tidak pernah merasai tempura dengan pesto.Anch'io seperti tempura lobak merah.
  Hujung minggu yang baik (^, ^)

 6. Hidangan ini adalah hebat dan rancangan anda pasti tidak kurang. Walaupun kita tidak tahu, nasib baik kepada semua.

 7. gambar yang menarik, menggiurkan resipi dan tahniah atas kerjasama anda dan untuk pekerjaan baru!
  melantun baik!

 8. Lorenz berkata:

  Gembira untuk membaca semula :) .
  Saya mengikuti blog hanya beberapa bulan, tetapi saya terlepas sedikit '.
  Kerja yang baik dan taman yang baik!

 9. Gambar yang menarik, resipi lazat (saya suka resipi di mana anda tidak membuang apa-apa !! penggunaan yang sangat baik daripada daun lobak!)
  TETAPI terutama memuji kekuatan dan ketabahan, menghormati diri sendiri, maruah yang menambah untuk terus membina masa depan yang lebih!
  Brava! Semoga berjaya!

 10. Dan 'semua yang indah! Complimentissimi atas kerjasama anda dan nasib yang baik untuk kerja baru ini :-)

 11. 23: hello apa khabar? Bagaimana baik untuk mencari anda, tempura dengan pesto adalah benar-benar baik !!!

  Valentina terima kasih dan bunyi katak ... pemburu!

  Herbi: terima kasih sayang, melantun pada moor sesuatu yang boleh dilepaskan!

  Lorenz: bahawa anda comel !!!

  Patrizia: tidak pernah buang perkara yang boleh dimakan, sudah menangis peti sejuk saya ... bayangkan untuk membuang semua barang-barang yang baik! Saya berjanji ke semasa, saya berharap untuk ruscire sehari!

  Katy: Terima kasih banyak-banyak!

 12. Sangat baik .. ia adalah penting untuk tidak pernah berputus asa !! ;) Saya kadang-kadang saya lupa dan topi keledar sebagai pear :(
  Piato inovatif .. Saya ingin anda banyak keamanan dan nasib !! ;)

 13. Serena berkata:

  Tahniah kepada semua! Anda benar-benar pintar. Semoga projek anda.
  Perpustakaan istana (Florence) menganjurkan pertandingan: "Bolehkah kerja-kerja seni untuk mengintip dari muka surat buku". Mereka mencari orang yang ingin mereka bentuk penanda buku baru. Ia akan menjadi 'kekasih' untuk melihat gambar rancangan anda pada penanda buku :)

 14. Federica: tidak pernah berputus asa walaupun kita menangis dan kita tidak mempunyai makanan ^ _ ^ jadi akhirnya sesuatu untuk meletakkan gigi subassemblies selama-lamanya!

  Serena: Terima kasih kerana hujung, saya akan melakukan lawatan di laman web mereka untuk mengambil lihat ... siapa tahu yang tidak meninggalkan sesuatu yang indah!

Tinggalkan Jawapan